Jasper: | | 1 | |
log5 |
| = co z tym dalej zrobić? |
| | 2 | |
4 lis 18:50
Grześ:
Albo użyj kalkulatora, albo znajdź w tablicy.
Nic z tym się nie da zrobić, oprócz podania wartości
4 lis 18:53
Jasper: a to ciekawe...
Może w takim razie ktoś przeliczyć ten przykład? Bo coś mi się zdaje, że mam błąd. :
log50,04 + 2log530−log57,2 =
4 lis 18:55
Grześ: | | 1 | | 36 | | 900 | | 5 | |
log5 |
| +log5900−log5 |
| =log5( |
| * |
| )=log 55=1  |
| | 25 | | 5 | | 25 | | 36 | |
4 lis 18:57
Jasper: Okej, dzięki. Zamiast 7,2 podczas liczenia doszedłem do 72

Zgubiłem przecinek i dlatego cuda
wychodziły

Dzięki
4 lis 19:00