Trygonometria + Logarytm
Natasha : Mam zadanka z tematu którego nie lubie

rozwiązać równanie
4(log
2cosx)
2+log
2cos
2x=2
jak moge je rozwiązać
4 lis 18:36
Grześ: Dam podpowiedź:
4(log
2cosx)
2+log
2cos
2x=2
2
2(log
2cosx)
2+log
2cos
2x=2
(log
2cos
2x)
2+log
2cos
2x=2
t=log
2cos
2x
Tylko myśle nad określeniem dziedziny zmiennej t, ale widzisz co powstało Tobie
4 lis 18:41
Natasha : dzięki

widze... teraz to rozwiąże zobacze czy wynik jest dobry... a czy tam nie powinno być
jeszcze 2(log
2cos
2x)
2 .... hm?
4 lis 18:47
Natasha : No i wyszło bez tej dwójki... czyli nie miałam racji... tylko nie rozumiem... w takim razie
tego jak przekształciło się
2
2(log
2cosx)
2 = log
2cos
2x)
2
4 lis 18:51