matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomóźcie
TERMINEX:
Zad Rozwiąż równanie:
1
1
1
1
+
+
+
=10
1+
√
2
√
2
+
√
3
√
3
+
√
4
√
x
+
√
x+1
4 lis 17:46
Grześ:
Zauważ, że:
1
1−
√
2
=
=
√
2
−1, analogicznie resztę pozmieniaj
1+
√
2
1−2
Oraz określ dziedzinke
4 lis 17:51
TERMINEX:
a to równanie
4 lis 17:52
TERMINEX:
wiem jak te liczbowe
4 lis 17:53
TERMINEX:
pomóżcie cię
4 lis 19:48