matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakich x
Milka:
iloraz liczb 4373 i x daje 8, a iloraz liczb 826 i x daje 7 podobno wynikiem jest x=9, ale jak do tego dojść
?
4 lis 14:53
oliwia:D:
http://tnij.org/wartoscbezwzglednapomocy
4 lis 14:55
sushi_ gg6397228:
na pewno wynik x=9 jest błedny do tego co zapisalas
4373
4373
= 8 −−>
=x
x
8
4 lis 14:59