zbiory
paulina:

czy mógłby ktos sprawdzić czy dobrze zrobiłam zadanie
proszę wskazać błędy
Dane sa zbiory A=<−3,4> B(3,
∞)
narysuj je na jednej osi liczbowej oraz wyznacz :
A/B B/A A∪B A∩A
A/B=<3,4> B/A=<4,
∞) A∩B=<−3,3> A∪B=<−3,
∞)
U GORY NARYSOWALAM
4 lis 14:07
M4ciek: Ten b Ci sie zaczyna od 2 , a powinien byc od 3 to po pierwsze
4 lis 14:10
paulina: O FAKT ZLE NARYSOWALAM
A RESZTA
4 lis 14:11
M4ciek:
A/B=<−3;3>
B/A=(4,∞)
A∩B=<−3:3)
4 lis 14:13
M4ciek: A∩B=(−3;4> tak powinno byc
4 lis 14:14
paulina: hm a wytlumaczysz mi dlaczego a/b tak ?
4 lis 14:15
paulina: ale 4 juz chyba tak samo nalezy do zbioru b czy jak jest przedzial zamkniety to nie nalezy ?
4 lis 14:17
M4ciek: Nie wiem jak Ci to wyjasnic

A/B − zapisujemy to co jest w A a nie ma w B.wiec zbior B zaczyna sie od (3,
∞) czyli 3 nie
osiaga wiec
A/B=<−3;3>
4 lis 14:20
paulina: aha to dzięki wielkie za sprawdzenie
4 lis 14:22
M4ciek: B/A − zapisujemy tylko to co znajduje sie w zbiorze B, a nie ma w A.
A , ze zbior A konczy sie na 4> to co znajduje sie poza nim zaczyna sie od (4...
4 lis 14:24