matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
delta
wiola:
jaki jest wzór na deltę ? i x1 x2 ?
4 lis 11:39
mmmma:
x
1
= −b−
√
Δ
podzielone przez 2a x
2
= −b+
√
Δ
podzielone przez 2a
4 lis 12:00
mmmma:
Δ=b
2
−4*ac
4 lis 12:00
Nikola:
takie coś to Ty sobie w tablicach znajdz albo google.pl
4 lis 20:42