matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Milka:
√
57+40
√
2
−
√
57−40
√
2
4 lis 08:41
Godzio:
√
57 + 40
√
2
−
√
57 − 40
√
2
= x /
2
57 + 40
√
2
− 2
√
3249 − 3200
+ 57 − 40
√
2
= x
2
x
2
= 114 − 2
√
49
x
2
= 114 − 14 x
2
= 100 x = 10
4 lis 10:12