maturka
jagoda: 5
100 + 5
100 + 5
100 + 5
100 + 5
100 =

jak to obliczyc

powinno wyjść 5
101 , ale czemu ?
4 lis 00:33
Jack:
jedno jabłko + jedno jabło = dwa jabłka
podstaw za "jabłko" wyraz 5100...
4 lis 00:35
jagoda: ok ale tam mam 5 wyrazów 5100 ... a w wyniku mam 5101 . jakby dodala "jedno jabłko"
4 lis 00:40
Jack:
dobra, dodaj pięć jabłek i zauważ, że 5101=5*5100.
4 lis 00:41
Amaz:
jak dodasz gruszki, to wyjdzie co innego
4 lis 00:44
jagoda: dziekuje
4 lis 00:45
adrian: Po prostu: 5
100 (1+1+1+1+1)=5
100*5=5
101
4 lis 01:02