matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przekształcenie
anonim:
Dlaczego
2t
2+t
=2+
−4
t+2
? W jaki sposób się to przekształca? Z góry dzięki za pomoc
4 lis 00:24
think:
2t
2t + 4 − 4
2t + 4
−4
2(t + 2)
=
=
+
=
+
2 + t
2 + t
2 + t
2 + t
t + 2
−4
−4
= 2 +
2 + t
2 + t
4 lis 00:26
anonim:
dzięki
4 lis 00:28