proszę o pomoc z fizyki
joanna: Zmiasta A oddalonego od B o 140km/h jadzie skuter z VA=40 km/h, z B do A jadzie drugi VB=30
km/h
a) gdzie i kiedy się spotkają?
b) narysuj wykres
:((
3 lis 20:54
sushi_ gg6397228:
s− droga pierwszego z nich do spotkania
140−s− droga drugiego
czas pokonaja ten sam, do momentu spotkania
3 lis 21:05
joanna: Wiem, że spotkają się po 2 godz. ale nie pamiętam jak obliczyć na którym kilometrze
3 lis 21:14
Grześ: to wróc do początku, masz podane prędkości skuterów, więc wylicz punkt
3 lis 21:16
joanna: Powiedzcie czy mam dobrze rozwiązane?
40km/h *2h= 80km
140km−( 30km/h *2)= 140km− 60km= 80km
Spotkają się na 80km
3 lis 21:25
sushi_ gg6397228:
napisalem Tobie rownanie do policzenia, wiec je wykorzystaj
spotkaja sie 80km odmiasta A
3 lis 21:28
joanna: dzięki
3 lis 21:34