matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uklad równań!!
?????:
Ile należy wziąć litrów kwasu siarkowego o stężeniu 20% a ile o stężeniu 50% zeby otrzymać 12 litrów roztworu o stężeniu 30%
3 lis 17:53
dero2005:
⎧
x*0,2 + y*0,5 = 12* 0,3
⎩
x + y = 12
x − kwas 20% y − kwas 50% x =8 y = 4
3 lis 21:08