matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Boisię:
Przyjmując że a=log
3
10 i b=loga
3
5,wyraź za pomocą a i b wartość logarytmu a)log
3
50 b)log
3
500
3 lis 17:20
sushi_ gg6397228:
50=5*10 500= 10*10*5 i wlasnosci dodawania logarytmow
3 lis 17:22