Proszę o pomoc, nie wiem jak to zrobić...
ToNieJa: (−4,5)*
59+(−6,4)*(1−
58)=

(1
37*1,3−
19)/(
59−0,6/1
45)=

jak można to proszę o dokładny opis tych przykładów, chciałbym zrozumieć jak się to robi
3 lis 16:50
sushi_ gg6397228:
a czytales podrecznik i przyklady na lekcji

tam masz bardzo dokładnie KROK PO KROKU
wyjaśnione
zamieniasz wszystko na ułamki niewłasciwe −−> jak masz mnożenie
3 lis 16:56
ToNieJa: czytalem ale tam nic nie ma, ponawiam jak ktos moze to bym prosil o zrobienie tych 2 przykladow
3 lis 18:21
kasia: α2 4
4 lis 21:50
aaa: mi a wyszlo −4 i 9/10
4 lis 21:53
pozdrawiam: Tylko jeden przykład i radze Ci zrozum to bo to są podstawy podstaw
| | 45 | | 5 | | 64 | | 3 | | 25 | | 24 | | −49 | |
(− |
| )* |
| +(− |
| )* |
| =− |
| − |
| = |
| =−4,9 |
| | 10 | | 9 | | 10 | | 8 | | 10 | | 10 | | 10 | |
4 lis 21:58
aaa: a i zapamiętaj kolejnosci wykonywania dzialan− to tez podstawy
4 lis 21:59
aaa: | 10 | | 13 | | 1 | | 5 | | 6 | | 9 | |
| * |
| − |
| / |
| − |
| * |
| |
| 7 | | 10 | | 9 | | 9 | | 10 | | 5 | |
4 lis 22:03
aaa: | 13 | | 1 | | 5 | | 54 | |
| − |
| / |
| − |
| sprowadz do wspolnego mianownika i sobie odejmij  |
| 7 | | 9 | | 9 | | 50 | |
4 lis 22:05
aaa: to jest ten przykład b
4 lis 22:06
4 lis 22:10
pozdrawiam: ze znakiem minus oczywiscie
4 lis 22:11