matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Niewiem jak do tego się zabrać pomocy;)
Justi:
Rozwiąż trójkąt ABC w którym <BCA=90* oraz CAB=60* i |AB|=3√3 Pomocy
Czekam na odp.
3 lis 11:09
Godzio:
Narysuj rysunek bo to chyba nie jest trudne a później skorzystaj np. z funkcji trygonometrycznych
https://matematykaszkolna.pl/strona/397.html
3 lis 11:11
Justi:
popróbuje
3 lis 11:12