wyznacz dziedzine
Anusia1919: f(x)=log
4−x2(
4−2xx2+4x+4)+
√3−x
co z podstawa logarytmu

też rozpisac jako 4−x
2≥0

x
2+4x+4>0
Δ=0
x1=−
12
x2=x1
3−x≥0
x≤3
3 lis 00:46
Grześ: Ale Anusia, weź dokładnie rozpisz, czy ten cały ułamek jest do logarytmu
3 lis 07:47
Anusia1919: no jest tak jak napisałam to 4−x2 jest podstawą logarytmu (czyli poniżej niego tak ) a potem
jest na wysokości logarytmu to co w nawiasie i to + √3−x
3 lis 11:29
sushi_ gg6397228:
ale chodzi czy +√3−x tez nalezy do argumntu logarytmu czy nie
zrob zdjecie tego i wrzuc tutaj
3 lis 13:31