Czy wykresy maja wspolny punkt?
Lilia :P: Prosze o pomoc...

czy wykresy mają wspólny punkt

f(x)=0,5+4
h(x)=−x+124
g(x)=0,1x+36
2 lis 22:34
nikka: popraw funkcję f(x) , x gdzieś zniknął
2 lis 22:45
Lilia :P: 0,5x*
2 lis 22:48
nikka: narysuj wykresy funkcji i wszystko się wyjaśni
2 lis 22:53
Lilia :P: czyli musze podac przynajmniej dwa punkty by narysowac... a obliczeniowo tego sie nie da
sprawdzic
2 lis 22:56
sushi_ gg6397228:
mozesz policzyc parami uklady rownan
f i g; f i h ; h i g jak beda miec te same punkty to bedzie ok
2 lis 22:59
lilia :P: oki. thank ju bardzo
2 lis 23:01
nikka: chyba szybciej będzie zrobić rysunek
2 lis 23:01
lilia :P: wiesz ale moja nauczycielka bardziej woli forme rachunkowa od graficznej −−> i to mnie
najbardziej dobija
2 lis 23:02
Kasia: zrob sobie układ równań z dwóch pierwszy funkcji, rozwiązaniem będzie punkt wspólny dla tych
dwóch funkcji, Potem weź sobie drugą i trzecią i też układ równań. Jesli w obydwu przypadkach
punkty będą takie same− to bedzie punkt przecięcia tych trzech wykresów. Jesli dwa różne
punkty, wtedy nie będzie punktu przecięcia dla wszystkich trzech
3 lis 13:44