zbiory na osi liczbowej
blablek: Zaznacz na osi liczbowej zbiory A i B, a nastepnie znajdz zbiór:
AUB
A∩B
A\B
B\A
pierwszy mam dobrze zaznaczony zbior na osi, wiec nie trza rysowac, ale prosilbym o sprawdzenie
mnie:
1)
A=(−3;5)
B=(0;7)
AUB = (−3;7)
A∩B = (0;5)
A\B = (−3;0)
B\A=(5;7)
2)
A=(−∞;3>
B=(3;5>
Prosiłbym o wylkresik i sumę, cześc wspołna, roznice A\B i B\A
i mam jeszcze jedno, nie jarze tego:
3)
A=(−3; 2>
B=<2;4)
jakby ktos mi mogl obrysowac wykres i powiedziec to co wyzej, czyli suma, czesc wspolna i te
diwe roznice.
bo bez wykresu nic nie zdzialam, a nie umiem tych wykresow narysowac, tych w zad 2 i 3
prosze o spr 1.
2 lis 20:29
blablek: WIecie, słaby z majcy jestem, nie wiem, jak narysować te wykresy, bo mi się poklrywaą i nie
umiem. reszte sobie poradze, ale tylko wykresy najwazniejsze, jest ktos chetny pomoc?
potrzeba mi to na jurtro.

proszę
2 lis 20:36
2 lis 20:36
blablek: No tak, ale jak masz np. w drugim zadaniu:
zbiór a kończy się:
3>
a zbiór B:
(3
To jak zaznaczyć na osi, kolko zamalowane z otoczką niezamalowana − wiem, ze takiego czegos nie
ma, ale nie wiem, jak to skonstruowac

.
2 lis 20:41
Bogdan:

1. A∪B = (−3, 7), A∩B = (0, 5), A\B = (−3, 0>, B\A = <5, 7)
2. A∪B = (−
∞, 5>, A∩B = ∅, A\B = A, B\A = B
3. A∪B = (−3, 4), A∩B = {2}, A\B = (−3, 2), B\A = (2, 4)
2 lis 20:44
blablek: O miłosierny użytkowniku!
Dla mnie to było nie ro rozwalenia, tak jakby − syzyfowa praca!
Ale rozjaśniłeś to, i jarzę o co w tym chodzi.
Nie jest takie trudne, jak się to przeanalizuje.
2 lis 20:58
mac: niom, to tak dla wprawy napisz dopełnienie zbioru A i B
2 lis 20:59
blablek: Dopełnień nie bierzemy, nawet nie wiem, co to jest

.
Bierzemy tylko te 4 podstawowe działania.
Sumę, częśc wspołną i te dwie różnice.
3 lis 08:03
aaa: A=[2,5) B ( −3,3]
21 lis 22:09
aaa: A [2,5) B (−3,3] zaznacz na osi A u B = A n B= A\B= B\A = proszę o pomoc
21 lis 22:13
agi: Zaznacz na osi Iiczbowej i zapisz w postaci przedziałów rozwiązania nierówności
A=¦3−x¦<2
B=¦x+2¦≥4
5 kwi 20:44
bezendu:
|3−x|<2
|x−3|<2
x−3<2 i x−3>−2
x<5 i x>1
x∊(1,5)
A=(1,5)
x+2≥4 lub x+2≤−4
x≥2 lub x≤−6
x∊(−∞;−6>∪<2;∞)
B=(−∞;−6>∪<2;∞)
5 kwi 21:12
ania: A={x;x∊Nx<5}
30 wrz 19:45
Klaudia: zaznacz na osi A={ x∊R: |x+2|<6 ⇒ x2 + 2x − 3 ≤0}
1 gru 15:03