3 mar 11:36
k@!k@:
/\
O R rzut pierwszy
/\ /\
O R O R rzut drugi
/\ /\ /\ /\
O R OR o r o r rzut trzeci
nad każda gałęzia nalezy wpisac 1/2 ponieważ takie jest prawdowpodobieństwo za każdym razem...
a teraz dalsza częśc zadania :
A- w 3 rzutach monetą wypadnie conajwyżej jedna reszka(czyli może nie być jej wcale lub bedzie tylko jedna )
P(A)= 1/2 *1/2 *1/2+1/2*1/2*1/2 +1/2 *1/2 *1/2+1/2*1/2*1/2 =1/8+1/8+1/8+1/8=4/8=1/2
nanalne
6 mar 14:51
k@!k@:
/\
O R rzut pierwszy
/\ /\
O R O R rzut drugi
/\ /\ /\ /\
O R OR o r o r rzut trzeci
nad każda gałęzia nalezy wpisac 1/2 ponieważ takie jest prawdowpodobieństwo za każdym razem...
a teraz dalsza częśc zadania :
A- w 3 rzutach monetą wypadnie conajwyżej jedna reszka(czyli może nie być jej wcale lub bedzie tylko jedna )
P(A)= 1/2 *1/2 *1/2+1/2*1/2*1/2 +1/2 *1/2 *1/2+1/2*1/2*1/2 =1/8+1/8+1/8+1/8=4/8=1/2
nanalne
6 mar 14:51