matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZE O POMOC W ROZWIAZANIU
AGA:
WYZNACZ ROWNANIE OKREGU STYCZNEGO DO OSI Y−OW KTOREGO SRODKIEM JEST PUNKT S=(3,−5).
2 lis 19:55
axe:
(x−3)
2
+(y+5)
2
=9
2 lis 20:19
axe:
(x−3)
2
+(y+5)
2
=9
2 lis 20:19