?
szyszka: witam
wskaz liczbe ktorej rozwiazaniem rownania jest 3(x+2)+2x=x−2(2−x)
prosze was po pomoc bo mi ciagle wychodzi − 7/10
2 lis 19:49
sushi_ gg6397228:
pokaz jak to obliczasz ( pewnie zapominasz o minusie lub co gorsza
STOSUJESZ WZORY SKROCONEGO MNOŻENIA DO PRAWEJ STRONY )
2 lis 19:52
szyszka: 3x+6+2x= x−4+2x
7x=−10
wlasnie, co robie zle?:( mam opuscic ten nawias z prawej bez zmieniania znaku?
2 lis 21:04
nikka: 5x + 6 = 3x − 4
5x − 3x = −4 −6
2x = −10
x = −5
2 lis 21:05
szyszka: o ludzie....

pozostawie to bez komentarza...
Dzieki wam wielkie!
2 lis 21:16