logarytmy o różnych podstawach
Patiee.: pomocy

log
2 128 − 2log
3(8+1) + log
3√3
pomóżcie

/
2 lis 19:35
Grześ: ale to, że są różne podstawy, to nie znaczy, że musisz je wszystkie do jednej sprowadzać,
zauważ:
2log3(8+1)=2log39=2*2
log3√3=log331/2
2 lis 19:36
Grześ: | | 1 | |
a ten pierwszy logarytm ma |
| |
| | 28 | |
2 lis 19:37
Patiee.: nie, sory tam jest 18
2 lis 19:38
Grześ: | | 1 | | 1 | |
log2 |
| =log22−1/3=− |
| log22=... |
| | 8 | | 3 | |
2 lis 19:39
Grześ: znaczy się błąd, kurcze
−3log
22
2 lis 19:40
Patiee.: sory,źle spojrzałam. maturę mam jutro próbną i się gubię.xd
2 lis 19:41
Patiee.: Grzesiu nie opuszczaj mnie w potrzebie.

*
2 lis 19:49
Grześ: ale już masz gotowe
2 lis 19:49
Grześ: don't panic
2 lis 19:49
Patiee.: jejju, bez kituu nei ogarniam tego.xd
jutro leżę i kwiczę.xD
2 lis 19:51
Grześ: ja na 12 do szkoły jutro
2 lis 19:52
Patiee.: pytanie mam...
2log3(8+1)=2log39=2*2
czemu to się równa 2*2? ;>
2 lis 19:53
Grześ: log
39=log
33
3=2log
33=2
2 lis 19:53
Patiee.: a ja mam próbną o 9 aaaa.boję się baaardzo.
2 lis 19:53
Grześ: na ostatnia chwilkę mało co zdziałasz

ale próbować można, ja tu jeszcze troszkę będę
siedział, więc pisz
2 lis 19:54
Patiee.: a! dobra, już wiem.
2 lis 19:54
Patiee.: dzięki Ci wielkie!
2 lis 19:55
Patiee.: liczbą odwrotną do liczby
a=223 − 2,1 * 821
jest liczba?
2 lis 20:06
Patiee.: co to wgl liczba odwrotna?: >
jezu! przeraża mnie ta matma.xD
2 lis 20:07
Grześ: Najpierw oblicz tą liczbę, a liczba odwrotna to:
2 lis 20:10
Patiee.: jestem tumanem.

wiesz Grzesiu...ratujesz mi życie
2 lis 20:13
Grześ: nie obrażaj sama siebie, ale życia nie uratuje jutro
2 lis 20:15
Patiee.: jak nie?zapakuję cię w chusteczki i będziesz mi pomagał.

i nei ma,że nie.
2 lis 20:16
Grześ: haha, ale masz pomysłu

a jakiej wielkości jest ta chusteczka
2 lis 20:16
Patiee.: no gdzieś tak 10 x 5. xD
a co? nie wystarczy?
2 lis 20:20
Patiee.: jak się mieścisz w moim komputerze małym to w chusteczkach się nie zmeiścisz?

hahahahhahaha.
2 lis 20:24
Patiee.: Grzesiu...
2 lis 20:35
Grześ: a nie wiem, nie wiem. To jak

? Koniec na dziś nauki
2 lis 20:35
Grześ: Byłem na kolacji, sorki
2 lis 20:35
Patiee.: i jak?ułożyło się dzidzi?
no raczej tak...
i tak już nic nie wbiję do głowy.
przeglądam sobie zadania jeszcze.
2 lis 20:37
Grześ: co takiego się ułożyło
2 lis 20:38
Patiee.: jedzonko w brzuszku haha.xd
ojj.
2 lis 20:39
Grześ: tak, mniam mniam
2 lis 20:41
Patiee.: haha.ty tutaj tak zawsze siedzisz i pomagasz, czy jak?
2 lis 20:42
Grześ: szczerze to od początku zacząłem tu regularnie przesiadywać, a w sumie mogłem już o wiele
wcześniej.
Często zaglądałem tu tylko po teorię i nic więcej
2 lis 20:43
Patiee.: ja zamiast na korki to na tej stronie siedzę i się uczę po kolei wszystkiego.; d heh
2 lis 20:45