...
Anna: Rozwiąż graficznie nierówność : x2>x+2
2 lis 19:24
sushi_ gg6397228:
przenies na jedna strone; dostaniesz parabole; policz miejsca zerowe
2 lis 19:28
Grześ: On chce graficznie rozwiązać sushi

Takie jest polecenie, a więc wg mnie powinno się:
x
2>x+2
f(x)=x
2
g(x)=x+2
Rysujemy te dwie funkcje i znajdujemy taki przedział, w którym f(x) ma większe wartości niż
g(x)
2 lis 19:31
Jack:
ee tam − można też sposobem sushiego... wszystko na jedną stronę i narysować parabolę.
Rozwiązanie to te argumenty dla których wykres jest nad osią.
2 lis 19:33
Grześ: w sumie też, jak tam kto woli
2 lis 19:34
Anna: dzięki wielkie,nie wiedziałam, ze przez delte też mozna policzyc,male udało się

dziękuję
Panowie
2 lis 20:00
Jack:
Twoje,
Grześ, też było oczywiście poprawne. Kto wie, czy nawet nauczyciel nie wolałby
takiego rozwiązania zobaczyć
2 lis 20:07
Grześ: Wreszcie ktoś coś dobrego powiedział, bo raczej mnie sie tu ignoruje
2 lis 20:09
sushi_ gg6397228:
akurat miala ładne pierwiastki x= −1 x= 2 (punkty przeciecia) wiec mzoe rysowac lewa i prawa
strone osobno
jak beda brzydkie to jak znajdzie punkty przeciecia
2 lis 20:12
Jack:
przy geometrycznym sposobie rozwiązania rzadko daje się takie paskudne przykłady, o których
piszesz. Poza tym, przez geometryczną metodą rozwiązania niekiedy można rozumieć jedynie
zaznaczenie na wykresie odpowiedniego fragmentu bez wskazania na dokładne wartości.
2 lis 20:15
anka: rozwiąż graficznie nierówności
a) | X |< 4
b) | X −1 | < 2
25 wrz 15:06
Mila:

x
2>x+2
f(x)=x
2
g(x)=x+2
wykres paraboli leży nad wykresem prostej dla x<−1 lub x>2
25 wrz 15:23
anka: wyznacz zbiory: A∪B , A ∩ B , A \ B jeżeli:
a) A=<−1.4> B=(2.5)
25 wrz 17:44
ewa: wyznacz równania stycznych do okręgu x2 −4x + y2 − 2y − 4 =0 równoległych do osi OY.
7 kwi 17:25
Kasia :): przedstaw graficzne rozwiazanie nierownosci 2−4(2+3x)≤6x
8 wrz 16:32
ola: |x−2|=3
26 paź 12:54
Aga1.: Ix−2I=3
x−2=3 lub x−2=−3
dokończ
26 paź 13:01
jola: x>x+2 rozwiaz graficznie nierownosc
21 lis 17:53
Matciarz: DDzieki
12 gru 00:13