oblicz sumę trzech liczb z których pierwsza równa sie 3 7/8(ułamek zwykły) a kaz
gelo: | | 7 | |
Oblicz sumę trzech liczb z których pierwsza równa się 3 |
| a kazda nastepna jest o |
| | 8 | |
| | 1 | |
1 |
| większa od poprzedniej  ? |
| | 5 | |
prosze o pomoc
2 lis 18:01
dziuba:
dokończ..
2 lis 18:08
gelo: to bedzie tak
| | 7 | | 1 | | 7 | | 1 | | 35 | | 8 | | 43 | |
3*3 |
| +3*1 |
| =9 |
| +3 |
| =9 |
| +3 |
| =12 |
|  ?/ |
| | 8 | | 5 | | 8 | | 5 | | 40 | | 40 | | 40 | |
2 lis 18:18
gelo: bo w mojej książce do matmy jest inny wynik i nie wiem czy dobrze to wyliczyłem czy w ksiażce
jest błąd
2 lis 18:29
dziuba: a jaki masz wynik w książce?
2 lis 18:31
2 lis 18:35
2 lis 18:48
gelo: proszę niech ktos to sprawdzi czy dobrze zrobilem
2 lis 19:24
sushi_ gg6397228:
nie mozna tak mnozyc przez 3, zamien na ulamek niewlasciwy
2 lis 19:26
Grześ: ludzie gelo, mnożyć nie umiesz
| | 7 | | 7 | |
Czy 3*3 |
| =9 |
| Napewno  |
| | 8 | | 8 | |
2 lis 19:26
Grześ: drugie mnożenie to samo
2 lis 19:27
sushi_ gg6397228: to tak samo jak bys mial
| | 1 | |
2 * 112 = 2 |
| co nie jest prawda |
| | 2 | |
2 lis 19:27
Grześ: Popieram
2 lis 19:28
gelo: | | 7 | |
oblicz sumę trzech liczb z których pierwsza równa się 3 |
| a każda następna jest o |
| | 8 | |
| | 1 | |
1 |
| większa od poprzedniej? |
| | 5 | |
| | 9 | |
ludzie pomożcie w ksiażce mam wynik 15 |
| |
| | 40 | |
2 lis 20:24
sushi_ gg6397228:
jak sie nie nauczyc mnozyc liczby przez ułamek mieszany to NIGDY Tobie nie wyjdzie poprawny
wynik
poczatek do pierwszego "=" jest zapisany dobrze
2 lis 20:29
sushi_ gg6397228:
jak sie nie nauczyc mnozyc liczby przez ułamek mieszany to NIGDY Tobie nie wyjdzie poprawny
wynik
poczatek do pierwszego "=" jest zapisany dobrze
2 lis 20:29
Kamil: Suma liczb −4 1/2 i 3,8 jest równa
11 lut 18:17