matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
olka:
1
=4
|x|
pomożecie?
2 lis 17:51
dziuba:
|x|≠0 x≠0 v −x≠0 x≠0 Df=R−{0} I. x≥0
1
=4
x
1=4x
1
x=
4
II. x<0
1
=4
−x
1=−4x
1
x=−
4
Po uwzględnieniu dziedziny
1
1
x=
vx=−
4
4
2 lis 17:58
Grześ:
D: IxI≠0 ⇒ x≠0
1
=4
IxI
1
IxI=
4
Dokończ
2 lis 17:59
olka:
Dzięki wielkie
2 lis 18:00