matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomozcie
kaska:
Kąt α jest kątem ostrym i tgα równa sie jedna piata. wyznacz sin α i cos α
2 lis 17:14
Święty:
tgα=
1
5
tgα=
sinα
cosα
sinα
cosα
=
1
5
cosα=5sinα cos
2
+sin
2
=1 podstawiasz za cosα 5 sinα i lecisz z koksem
2 lis 17:31