Zadania maturalne proszęopomoc :/
adaś matura...: Miejscami zerowymi funkcji f(x) =x
2+ax+b są iczby −4 i 2 zatem :
A a+b=−8
B a+b=−6
C a+b=−2
D a+b= 8






proszę o pomoc z tym zadaniem ?
2 lis 15:53
Grześ: Ułóz układ równań:
f(−4)=0
f(2)=0
2 lis 15:56
adaś matura...: aaaaaaaaj no też prawda kurde jakiś nie ten już jestem nie mysle logicznie faktycznie =D

dzięki

=D
2 lis 15:59
adaś matura...: wyszło mi −6 =D po odjęciu a i b
2 lis 16:02
Grześ: a tam jest odejmowanie

hmmm, ja widzę dodawanie
2 lis 17:28