matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asymptota pionowa
michał:
2x − 3
f(x) =
zał.x≠−1 D:εR /(−1)
x + 1
asymptota pionowa
2x − 3
lim
=[−3/0`]= +
∞
x + 1
z−>−1`
2x − 3
lim
=[−3/0+]= −
∞
x + 1
z−>−1+ bo prawo stronna Dobrze obliczone?
2 lis 13:40
michał:
zamiast z−> powinno byc x
2 lis 13:41
sushi_ gg6397228:
https://matematykaszkolna.pl/forum/62410.html
2 lis 13:43