| 1π | 3π | 5π | 7π | |||||
ctg | * ctg | * ctg | * ctg | |||||
| 10 | 10 | 10 | 10 |
| 1π | ||
wiem że ctg | jest = √5+2√5 a jak mam poprzekształcać tamtą reszte żeby dostać coś | |
| 10 |
tzn takie wartosci w radianach zeby ctg mial wartosci liczbowe,
| 1π | |
? | |
| 10 |
| 5π | ||
zauwaz ze cht | =ctg900a to jest rowne? i wtedy bedzioesz wiedzial ile wynosi caly | |
| 10 |
| 7π | ||
prosze o pomoc no jak zapisac ctg | ||
| 10 |
| 7π | 5π | 2π | ||||
ctg | =ctg( | + | ) | |||
| 10 | 10 | 10 |