Zadania maturalne
adaś matura...: | | 1 | |
Jeżeli kąt α jest kątem ostrym oraz cosα= |
| to |
| | 3 | |
0*<α<30*
α=30*
30<α<60*
60*<α<90*
*− stopni
jak to zadanie rozgryźć

jak je obliczyć ?
2 lis 09:30
sushi_ gg6397228:
otwierasz tablice maturalne na ostatniej stronie i sprawdzasz ile wynosi "α"
2 lis 09:37
adaś matura...: aha okk nop bo tak zrobiłem ^^' tylko nie wiem jak bdna maturze

... z tablicami
2 lis 09:38
sushi_ gg6397228:
poza tym bez patrzenia w tablice wiemy
cos 0 =1
cos 90= 0
| | 1 | |
i patrzymy gdzie znajduje sie liczba |
| miedzy jakimi liczbami |
| | 3 | |
2 lis 09:39
sushi_ gg6397228:
przeciez na maturze masz tablice; wejdz na strone OKE i sciagnij sobie tablice ( w tym roku
doszlo troche materialu do tej co byla w zeszłym roku)
2 lis 09:40
adaś matura...: dzięk i chłopaki

i dziewcyny =D
2 lis 09:43