matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria;)
Stefan:
π
cos
2
(2x−
)=1
4
1 lis 22:38
Stefan:
Oblicz X
1 lis 22:38
Godzio:
dla jakiego kąta cosx jest równy 1 ?
1 lis 22:40
Godzio:
π
π
cos(2x −
) = 1 v cos(2x −
) = −1
4
4
π
π
2x −
= 2kπ v 2x −
= π + 2kπ
4
4
x = ... v x = ...
1 lis 22:42
Stefan:
wlasnie wiem jak to sie liczy, ale w domu wychodza mi inne wyniki niz na lekcji
Więc jakbys mogl to napisz jakie Ci wyszly wyniki
1 lis 22:59