matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Planimetria
Kudłaty:
1
Oblicz miary kata wpisanego i środkowego opisanych na tym samym łuku, równym
dlugości
10
okręgu
1 lis 21:03
dziuba:
kąt środkowy
1
α=
*360 stopni=36 stopni
10
kąt wpisany
1
β=
α=18 stopni
2
1 lis 21:09
Kudłaty:
dzięki wielkie dziuba
1 lis 21:13