wykaż
załamany: wykaz że trójkąt o wierzch.A=(1,1) B=(2,6) C=(−4,2) jest trójkątem prostokątnym, pomoże ktoś?
1 lis 20:19
załamany: ?
1 lis 20:23
Grześ: Narysuj w układzie współrzędnych i znajdź jeden z kątów o mierze 90 stopni
1 lis 20:25
Grześ: Po prostu warunek prostopadłości prostych:
a1*a2=−1
1 lis 20:26
Mateusz: Oblicz długosci boków trójkąta ze wzoru na odległosc dwoch punktów od siebie potem sprawdz czy
zachodzi warunek c2 = a2+b2 czyli tw Pitagorasa
1 lis 20:27
Grześ: Albo tak, tylko, że nie wiedząc z góry który kąt to prosty (zakładam, że nie używasz rysunku),
to można źle rzyjąć przyprostokątne
1 lis 20:29
Grześ: przyprostokątne
1 lis 20:29
załamany: wyszło

dzięki
1 lis 20:30
jakiś kretyn: Ty załamany się tak nie załamuj
1 lis 20:36
załamany: matma załamuje...mam tu ładna ilość tych zadanek na jutroo
1 lis 20:38