matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dny wielomian W(x) rozłóż na czynniki,podaj jego pierwiastki
katarzyna:
c) W(x)=x
5
−x
3
−2x
2
+2 d)W(x)=x
5
+ x
4
+x
3
+x
2
−2x−2
1 lis 20:10
nikka:
c) ... = x
3
(x
2
−1) −2(x
2
−1) = (x
2
−1)(x
3
−2) = dokończ
1 lis 20:17