Prosi student
Piotr: Proszę o wyłumaczenie jasne macierzy i rozwiązanie zadania
Dla macierzy A=(3 −2) B=(5 7) C=(3 4)
(5 −4) (2 3) (2 5)
Sprawdz własności mnożenia macierzy:
a)(AB)C=A(BC)
b)(B+C)A=BA+CA
c)(AB)
T=B
TA
T
Prosiłbym o wyłumaczenie krok po kroku co z czego wynika, bo nie rozumiem

a chciałbym
zrozumieć to zadanie w całości
1 lis 20:00
Piotr: proszę o pomoc napiszecie rozwiazanie krok po kroku bedę wdzieczny. tylko napiszcie prosze w
tym poscie dobrze.
1 lis 22:31
Piotr: Jack wiem od Maćka że umiesz macierze więc prosze o rozwiązanie krok po kroku tego zadania i
wyłumaczenie jasne będe wdzięczny
1 lis 22:36
Piotr: Jack pomóż proszę dzięki tobie zaliczę macierze, proszę Jack
1 lis 22:38
Piotr: proszę
1 lis 22:40
Piotr: prosze Jack pomóz czekam w tym poscie cały czas
1 lis 22:45
Piotr: Eta pomożesz mi w tym zadaniu proszę
1 lis 22:50
1 lis 22:52
Piotr: Eta pomóz w zadaniu prosze bo nic nie wiem z tego
1 lis 22:54
dziuba: A*B
(3 −2) * (5 7 )
(5 −4) (2 3)
= (3*5+ −2*2 3*7+ −2*3)
(5*5+ − 4*2 5*7+ − 4*3)
=(11 15)
(17 23)
A+B
(3+5 −2+7)
(5+2 −4+3)
=(8 5)
(7 −1)
1 lis 22:55
nikka: zajrzyj na ten link − ten programik pokazuje jak się mnoży i podaje wynik
1 lis 22:56
1 lis 23:02
dziuba: aby móc dodać 2 macierze muszą być tych samych wymiarów czyli mieć tyle samo kolumn i wierszy.
dodajemy do siebie wyrazy o tych samych współrzędnych czyli jeżeli wyraz leży w pierwszej
kolumnie i w pierwszym wierszu w jednej macierzy to dodajemy go do wyrazu leżacego w
pierwszej kolumnie i w pierwszym wierszu w drugiej kolumnie. i tak analogicznie resztę.
1 lis 23:03
Piotr: Eta rozwiązesz i wyłumaczysz krok po kroku to zadanie bede zadowolony ze mi tłumaczysz tylko
prosze od pocxzątku do końca wyłumaczyć to zadanko
1 lis 23:06
sushi_ gg6397228:
trzeba ruszyc dupe bo czytelni lub biblioteki
juz drugi raz ta sam historia dzien wczesniej od 22.00 zaczyna sie SKAMLENIE
WCZESNIEJ BYLO O TAUTOLOGII
od czego sa konsultacje na uczelni prowadzacych wykłady lub ćwiczenia
2 lis 09:05
Piotr: sushi wytłumacz mi to zadanie proszę mam to na jutro, jak mnie zapyta dostane punkty minusowe
proszę
2 lis 10:56
2 lis 11:00
Piotr: Pomocy pomózcie
2 lis 11:01
Piotr: Ktoś mnie słucha?
2 lis 11:04
Piotr: napisze co nie rozumie dobrze pożniej
2 lis 11:09
Piotr: patrzcie na wcześniejszy ok
2 lis 11:36
Piotr: chodzi mi o post
2 lis 11:37