prosta k
gwiazda: prosta k ma postać 2x−3y+6=0
Podaj poznanie prostej równoległej do prostej k i przechodzącej przez punkt A=(−2,4)
1 lis 19:59
gwiazda: muszą mieć ten sam współczynnik kierunkowy a?
1 lis 20:10
Grześ: tak
1 lis 20:11
dziuba: k: 2x−3y+6=0
m ll k
m: 2x−3y+c=0
2*(−2)−3*4+c=0
c=16
m: 2x−3y+16=0
1 lis 20:12
Eta:
wsp. kier. a
1=
23 , to wsp. kier prostej p równoległej do k : a
2= a
1=
23
p : y=
23( x −x
A) + y
A
p: y=........ dokończ
1 lis 20:12
dziuba: k: 2x−3y+6=0
m ll k
m: 2x−3y+c=0
2*(−2)−3*4+c=0
c=16
m: 2x−3y+16=0
1 lis 20:12
gwiazda: dziękuję!

a takie: wyznacz równanie symetralnej odcinka AB jeśli A=(−4,−6) B=(2,−4)
1 lis 20:15
jur:
1 lis 20:20