geometria
grander: Zad. W układzie współrzędnych zaznacz punkty:
A=(4,−3)
B=(2,−2)
C=(3,−1)
D=(0,0)
a) Oblicz obwód czworokąta ABCD
b) Oblicz współrzędne środków boków czworokąta ABCD
1 lis 18:01
AS: Ależ z Ciebie patentowany leń.
1 lis 18:02
Grześ: O matko, zaznaczyć współrzędnych nie umiesz

Chciałbym taką personę osobiście poznać
1 lis 18:09
grander: umiem, tylko oblicz mi środkowe
1 lis 18:14
grander: boków czworokąta
1 lis 18:14
Grześ: średnia arytmetyczna poszczególnych współrzędnych
1 lis 18:15
1 lis 18:15
grander: dziękuje
1 lis 18:17
Bogdan:
Środkowa to odcinek łączący środek boku trójkąta z przeciwległym wierzchołkiem, a nie
średnia arytmetyczna dwóch współrzędnych. Proszę zwracać uwagę na stosowaną
terminologię.
1 lis 18:26
Grześ: on w polecenia dał środek, a później pyta o środkową, więc nie wiadomo
1 lis 18:27
grander: o środki boków mi chodzi, to dobrze jest Grześ co napisałeś
1 lis 18:35
Grześ: tak
1 lis 18:38
Bogdan:
To trzeba dokładnie grander formułować swoje pytania, pytałeś o środkowe, a nie
o środki boków. Grześ domyślił się, o co Ci chodzi, ale np. egzaminator sprawdzający
Twoja pracę maturalną weźmie zapis dosłownie i na pewno nie będzie się niczego chciał
domyślać.
1 lis 18:44
grander: czyli środki tych boków to środki odcinków o tych współrzędnych?
1 lis 18:46
Grześ: Tak, tak, TaK, tAk
1 lis 18:48