1 lis 17:57
Grześ: podstaw sobie zmienna t=cosα t∊<−1,1>
i licz jak wielomian
1 lis 18:01
Tommy: wychodzi t(t2−t+1)=1
I nie wiem co dalej...
1 lis 18:19
Grześ: wylicz Δ, x1, x2
1 lis 18:20
Grześ: chodzi o nawias:
t2−t+1
1 lis 18:20
Grześ: Jeszcze zapomniałem Ci napisać, żę cosα≠0 wynika to, że znajduje się w mianowniku
1 lis 18:21
Godzio:
Nie ma sensu z takiego czegoś delty liczyć chyba ...
| 1 | |
| + t = t2 + 1 /* t t ≠ 0, t ∊ <−1, 1> |
| t | |
1 + t
2 = t
3 + t
t
3 − t
2 + t − 1 = 0
1 lis 18:22
Grześ: szczerze, to nie liczyłem tego, tylko dawałem wskazówki, troszke inwencji twórczej dałem
rozwiązującemu
1 lis 18:24
Tommy: Dziękuję bardzo
1 lis 18:37