pomocy
chiara: | | 1 | |
zad.1 Miejscem zerowym funkcji f(x) = − |
| x + 5 jest liczba ? |
| | 3 | |
zad. 2 Zbiorem wartości funkcji y= −2x
2 + 12x + 1 jest ?
| | x3 − 4x2 − 2x + 8 | |
zad. 3 Dziedziną funkcji f(x) = |
| jest ? |
| | 9x − x2 | |
1 lis 17:34
Bogdan:
zad. 1. f(x) = 0 ⇒ x = ....
zad. 2. ZWf: y ∊ (−∞, yw>
zad. 3. 9x − x2 ≠ 0 ⇒ x ∊ ...
1 lis 17:37
chiara: nie rozumiem
1 lis 17:48
chiara: można jaśniej?
1 lis 17:54
Bogdan:
Czego nie rozumiesz. Wskaż to miejsce, którego nie rozumiesz.
1 lis 17:55
chiara: wytłumaczmi co mam zrobic to zrobie a nie jakieś kwadraty napisales pierwszy raz to widze na
oczy
1 lis 18:02
Bogdan:
Już przecież napisałem Ci, co masz zrobić. Powtarzam więc.
| | 1 | |
Zad. 1. Rozwiąż równanie: − |
| x + 5 = 0 ⇒ x = ... |
| | 3 | |
Zad. 2. Wyznacz rzędną y
w wierzchołka paraboli.
Zad. 3. Wyznacz x z zależności: 9x − x
2 ≠ 0
O jakich kwadrach mówisz?
1 lis 18:09