matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równoległobok
Marta:
oblicz długość boków równoległoboku w którym jeden z boków o długości 16cm stanowi 4/13 obwodu tego równoległoboku.Pomógł by ktoś ?
1 lis 16:51
Bogdan:
L = 32 + 2x
4
16 =
L ⇒ L = .... ⇒ 32 + 2x = ..... ⇒ x = .....
13
1 lis 17:19