Logarytm z pierwiastkiem
anre: Logarytm z podstawą pierwiastkową (pierwiastek 9 stopnia z 3):
log 9√3 = x
9√3
1 lis 16:17
Godzio:
9√3 = 3
1/9
i rozwiązujemy tak jak normalny logarytm
(3
1/9)
x = 9
√3
3
1/9 * x = 3
2 * 3
1/3
3
1/9 * x = 3
213
x = 7
1 lis 16:20
ania: Logstopnia9 z 7
21 sty 17:33
jola: 3√4x=9√−64
24 sty 20:20
jola: 75√−4=−2*5√128x
24 sty 20:22
jola: (√2−√3−√2+√3)2= oblicz
24 sty 20:25
jola: wykaż, że 318−218 jest podzielna przez 19
24 sty 20:27
jola: wykaż, że jeśli x2+y2=2 i x+y=1 to xy=−1/2
24 sty 20:29
jola: oblicz log√128+log321/3 : log(2√2)
24 sty 20:32
polkom: log√39
6 maj 16:59