wyznacz dziedzine funkcji prosze najlepiej o rozwiązanie lub jakies wskazówki
Anusia1919: F(x)=√4−2x+√−x2+2x+2
1 lis 15:59
kachel: co co jest pod pierwiastkiem ma byc wieksze lub rozne 0 i na koniec cześćwspólna bierzesz
1 lis 15:59
kachel: 4−2x≥0 i −x62+2x+2 ≥0
1 lis 16:00
kachel: −x2+2x+2 ≥0
1 lis 16:01
kachel: wiesz jak idzie dalej>
1 lis 16:03
Anusia1919: 1. 4≥2x
x≤2
2.
Δ=12
x1=
{−2}−√12−2
x2=
{−2}+√12−2
dobrze

jak tak to tą częśc wspólną jak byś mógł mi wyznaczyć i dziedzine podac
1 lis 16:09
kachel: dziedzina tego x2.... to jest przedział <x2;x1> wpisz to twoje x1 i x2 w tej kolejności jak w
nawiasie
pierw z 12 to : ok 3.46
a część wspólna to :
x ∊ <1−√12/2 ; 2>
1 lis 16:17
kachel: czekaj sprawdze jeszcze
1 lis 16:19
kachel: ok gra
1 lis 16:19
Anusia1919: a skąd ta jedynka w przedziale

bo to jest xe:<
1−√122;2>

ta jedynka to ta jakas czesć
wspólna tak
1 lis 18:35
kachel: heheh, nie nie po prostu licznik podzieliłem
1 lis 19:45
Anusia1919: ale jak
2 lis 09:48
sushi_ gg6397228:
jaka masz parabole (smutna, wesola) zaznacz miejsca zerowe
√12= 2
√3
| 2+2√3 | | 2 | | 2√3 | |
| = |
| + |
| =... |
| −2 | | −2 | | −2 | |
2 lis 09:59