matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dobrze wyznacyzłam dziedzine?
Anusia1919:
F(x)=
√
4−2x
9−x
2
9−x
2
=(3−x)(3+x)≥0 x=3∨ x=−3 Df−R\{3,−3}
1 lis 14:56
Anusia1919:
?
1 lis 15:03
Jack:
zerknij jak się rozwiązauje nierównosci wielomianowe:
https://matematykaszkolna.pl/strona/93.html
oraz
https://matematykaszkolna.pl/strona/142.html
1 lis 15:05