matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość bezwzględną
Iza:
| x − 6 | = 4
1 lis 12:58
Kejti:
x−6=4 v x−6=−4
1 lis 13:00
think:
|x − a| = b ⇔ x − a = b ⇒ x = ... lub x − a = −b ⇒ x = ... zrób jak w instrukcji.
1 lis 13:00