matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile wynosi ten iloraz? z góry dzięki :)
gim30:
32
−
3
: (
1
8
)
4
1 lis 10:02
think:
32 = 2
do jakiejś potęgi
8 = 2
jakiejś innej potęgi
skorzystaj z (a
b
)
c
= a
b*c
a
b
: a
c
= a
b − c
i z tego drugiego wzoru wynika ten pod spodem...
1
a
0
=
= a
0 − b
a
b
a
b
1 lis 10:09