Wyznacz wartość funkcji:
Ewa: f(x) = −x2 − 4x + 1 dla x = 3√2 − 2
1 lis 08:53
Zuza: podstaw za x liczbę 3√2−2, chyba tyle umiesz?
1 lis 08:57
Ewa: Zrobiłam tak ale nie wiem czy mi dobrze wyszło.
1 lis 09:00
Ewa: Miało wyjść −19?
1 lis 09:00
Zuza: f(3√2−2)=23
1 lis 09:04
think: i znowu babol
f(3√2 − 2) = −15
1 lis 09:17
think: f(3√2 − 2) = −(3√2 − 2)2 − 4(3√2 − 2) + 1 = −(18 − 12√3 + 4) − 12√3 + 8 + 1 = ...
1 lis 09:18
Ewa: Gdzie robię błąd?
−(3√2−2)2−4(3√2−2)+1=−(18−12√2+4)−12√2+8+1=−18+12√2−4−12√2+9=−13
1 lis 09:18
Ewa: dlaczego 12√3?
1 lis 09:19
think: 
Ewa spoko dobrze, miało być −13 machnęłam się, jest po prostu wcześnie jak dla mnie

no ale na pewno to nie było −19 ani 23, no i niestety nie −15 aczkolwiek byłam już blisko
1 lis 09:22
think: Ewa co do √3 to mi wlazło jak z głupia frant oczywiście wszędzie tam powinno być √2
1 lis 09:23
Ewa:
1 lis 09:25
think: to jak masz już wszystko czy jeszcze czegoś Ci potrzeba
1 lis 09:26
Ewa: Dzięki
1 lis 09:28