matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obicz współczynnik
Robert:
Oblicz brakujący współczynnik m wielomianu W(x)=2x
4
−3x
2
+mx−3 jeśli W(−1)= −9
31 paź 22:42
mac:
−9 = 2 − 3 − m − 3 m = −5
31 paź 22:45
Robert:
dzięki wielkie
31 paź 23:12