matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Radek:
Rozwiąż równanie x
3
−4x
2
−3x+12=0
31 paź 22:37
mac:
x
2
(x − 4) − 3(x − 4) = 0 (x
2
− 3)(x − 4) = 0 (x −
√
3
)(x +
√
3
)(x − 4) = 0 no i teraz pierwiastki podajesz
31 paź 22:46
Radek:
dziękuję za pomoc
31 paź 23:13