czy to jest dobrze rozwiazane??
monika: czy to jest dobrze rozwiazane

czy istnieja granice funkcji
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
limx→0 |
| = |
| =∞, limx→0 |
| = |
| =−∞
|
| | x2 | | 0+2 | | x2 | | 0−2 | |
nie ma granicy
| | 1 | | 1 | |
limx→0 2 do potegi |
| = 2∞=+∞, limx→0 2 do potegi |
| = 2−∞=−∞
|
| | 2 | | 2 | |
nie ma granicy
31 paź 22:15
Grześ: Jakie jest wyrażenie w b) przykład
31 paź 22:17
monika: | | 1 | |
nie moge tego zapisac w normalny sposob liczba 2 do potegi |
| |
| | 2 | |
31 paź 22:24
Basia:
212 = √2 → √2
nie sądzę żeby o to chodziło
31 paź 22:31
monika: czemu →
√2 
? bo teraz to juz całkiem zgłupiałam
31 paź 22:36
Basia:
no przecież tu nie ma zmiennej
√2 to stała
a każda stała dąży do siebie samej i nie ma inaczej
f(x)=1 to limx→czegokolwiek f(x) = 1
f(x)=√2 to limx→czegokolwiek f(x) = √2
limx→czegokolwiek C = C, bo C nie zależy od x
1 lis 00:00
Basia:
a nawiasem mówiąc (a) jest źle zrobione
1 lis 00:04
Basia:
ad.a
| | 1 | |
limx→0 |
| istnieje (jest to granica niewłaściwa) |
| | x2 | |
1 lis 00:12