Studia AiR lub Elektryka
Sfeoron: Witam, mam 18 lat, chodzę do Technikum Informatycznego kl 3, za 1.5 roku będę zdawać mature.
Chcialbym zdawac mature z mat.roz i fizyki podstawy.
Z matematyki(podst) mam 4−5'ki. Matematyki roz. jeszcze nie tknąłem z fizyki mialem 4(malo
pamietam).
Poradze sobie w 1.5 roku opanowac matematyke roz. i fizyke podstawowa + podstawy elektryki?
Czasami pisze w C++.
Chciałbym isc na studia AiR lub Elektryka.
Poradze sobie?
31 paź 22:06
Alex: nie
31 paź 22:11
Jack:
jesli bedziesz się słuchał korepetytora, to zdasz
31 paź 22:11
Godzio:
Jeśli będziesz sumiennie pracować, tzn rozwiązywać dziennie jakieś 30 − 50 zadań to myślę że
spokojnie zdasz rozszerzenie na 80 − 90%, fizyka podstawa to banał wystarczy znać teorię także
tu przyda się trochę wkuwania ale z takim zapasem czasowym to nie masz się o co bać
31 paź 22:13
Sfeoron: dlaczego nie?
Opanowanie matematyki roz. jest takie trudne? Posiadam podreczniki z klasy 1, 2 i 3 liceum.
31 paź 22:14
Sfeoron: Korepetytora zadnego nie chce, wole sie uczyc samemu. Przy takim "krotkim" czasie nie dam sobie
rady?
31 paź 22:26
Basia:
Jeżeli lubisz matematykę to jak najbardziej dasz sobie radę.
Powodzenia
31 paź 22:29
Sfeoron: dzieki ze ty chociaz we mnie wierzysz
31 paź 22:46
Basia:
Postaraj się tylko o dobre podręczniki.
Do algebry, analizy, trygonometrii i geometrii analitycznej najlepiej te stare z lat
siedemdziesiątych.
Tam jest cały wykład od a do z, z twierdzeniami, dowodami, przykładami i wszystkim co trzeba do
samodzielnej pracy.
Do geometrii niestety nie. Zupełnie inny program to był.
Algebra I i II Aniela Ehrenfeucht i Olga Stande
MATEMATYKA DLA KLASY 3 LO
Stefan Straszewicz
są do kupienia na
http://pl.gojaba.com
31 paź 22:57
Sfeoron: dziękuję za dobre chęci, Zakupię książkę na pewno, lecz na początku chcę "od poczatku" czyli
funkcje inne( 1 klasa), roznowartosciowe, odwrotnosc, skladanie.
Posluguje się książkami : Matematyka dla klasy I, II , III kalina, szymański, linke, woźniak −
wydawnictwo SENS. Minusem jest to, że mało zadań jest.
31 paź 23:01
Basia: No o zbiory zadań nietrudno. Kiełbasa, Nowik i wiele innych. Większość naprawdę dobra.
31 paź 23:12