matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
tosia:
Do wykresu funkcji f(x)=9
x
nie nalży punkt: A.(0,1) B.(1/2,3) C.(−1/2,3) D.(−1,1/9)
31 paź 20:51
Godzio:
C
31 paź 20:53
Eta:
C) bo:
1
1
f( −
1
2
)= 9
−1/2
=
=
√
9
3
31 paź 20:54